مديريت پول

مديريت پول

همانطور كه به دست آوردن پول نيازمند برنامه ­ريزي بوده و هر كسي با توجه به شغل خود جهت كسب هرچه بيشتر پول تلاش مي­كند، براي خرج كردن آن نيز بايد برنامه­ريزي داشت.

اگر برنامه درستي براي هزينه هاي لازم در زندگي وجود نداشته باشد ،خيلي زود مقدار پولي كه براي هزينه هاي مختلف در زماني مشخص در نظر گرفته شده تمام مي­شود.بدون آنكه به درستي از آن استفاده شده باشد.  در چنين موقعيتي فرد حتي براي هزينه هاي لازم و قطعي زندگي دچار كمبود مالي مي­شود و مسلما نمي­تواند هيچ گونه پس اندازي داشته باشد. پس انداز براي يك زندگي معقول و موفق ضروري به نظر مي­رسد.

اگر فكر مي­كنيد شما از دسته افرادي هستيد كه كمتر توانايي پس انداز داريد با ما همراه شويد.

بزرگترين اشتباه در پس انداز كردن اين است كه بعضي از افراد تصور مي­كنند بايد حتماً اين كار را با مبلغي هنگفت شروع كنند.البته مسلم است كه هرچه مبلغ پولي كه پس انداز مي­كنيد بيشتر باشد بهتر است . اما حتي اگر پس انداز خود را با هزار تومان هم شروع كنيد، بهتر از نداشتن پس انداز است.

اگرچه در طول گذر زمان ، ميزان درآمد افراد نسبت به گذشته افزايش مي يابد اما آدمها همچنان فكر مي­كنند پول زيادي براي پس انداز ندارند.شايد يكي از دلايل ، افزايش هزينه هاي زندگي باشد اما به نظر اين دليل كوچكي است .علت مهمتر براي سخت بودن پس انداز كردن، مصرفي شدن جامعه ولذت بردن افراد از خرج كردن پول به جاي پس انداز كردن آن است. با اين رويكرد افراد هزينه هاي غير ضروري را متحمل مي­شوند و كالاهايي را خريداري مي­كنند كه به آن نيازي ندارند.

خيلي از افراد تمايل دارند كه پول خود را پس انداز كنند اما صرف نظر از دليل اين كار، هيچگاه موفق نمي­شوند. اما اگر شما جزو اين دسته از افراد هستيد خودتان را ملزم كنيد كه مقداري از درآمد خود را به صورت ماهانه پس انداز كنيد . دقت كنيد كه حتي قبل از ايجاد چنين الزامي بايد بدانيد گاهي پس انداز كردن به معني قطع هزينه ها در بخش هايي از زندگي است كه بي­ جهت هزينه زيادي را صرف آن مي­كنيد.توصيه هاي زير مي­تواند جهت رسيدن به اين هدف به شما كمك نمايد:

*سعي كنيد وسوسه خريد غذا را از فروشگاههاي بزرگ و لوكس را از سر به در كنيد : قيمت ها در چنين فروشگاه هايي اغلب از سوپر ماركت هاي معمولي ، بيشتر است . خريد غذا از چنين فروشگاه هايي را فقط به مواقع ضروري اختصاص دهيد .

*وقتي گرسنه هستيد خريد نكنيد:يكي از بدترين زمان ها براي خريد كردن هنگامي است كه گرسنه هستيد. در چنين حالتي همه چيز به نظرتان خوشمزه به نظر مي­رسد و در پايان خريد متوجه مي­شويد خوراكيهايي خريده ايد كه اصلاً به آنها نيازي نداريد. پس هرگز با معده خالي به خريد غذا نرويد!

*ليستي براي خريد تهيه كنيد. قبل از مراجعه براي خريد، ليستي كامل و دقيق از چيزهايي كه لازم داريد بنويسيد و پس از خريد،كنار هر كدام علامت بزنيد. افرادي كه از ليست خريد استفاده نمي­كنند بيشتر از نياز اصلي خود خريد مي­كنند و هزينه بيشتري را متحمل مي­شوند .

* خودتان غذا بپزيد.

*به غذايي كه صرف مي­كنيد دقت كنيد : اگر فقط براي اينكه لذت ببريد و آسوده باشيد غذا مي­خوريد ممكن است پول زيادي را صرف وعده هايي كنيد كه فاقد ارزش غذايي مناسب هستند. عادات غذايي خود را بسنجيد، مثلا كم غذا بخوريد اما دقت كنيد آن غذا از كيفيت مناسبي برخوردار باشد. در اين صورت هم به سلامت خودكمك كرده ايد و هم هزينه كمتري متقبل شده ايد .

* در صورت عدم نياز ، از خريد بسته هاي غذايي با سايز بزرگ اجتناب كنيد.

* كمتر در رستوران غذا بخوريد.

* فقط لباس هايي را كه احتياج داريد خريداري كنيد.

* كلكسيون نسازيد: اگر مي­خواهيد از دستبند، ساعت، كمربند، كفش و كيف متناسب با لباستان استفاده كنيد،فقط مواردي را خريداري كنيد كه نياز داريد و از تبديل اين رفتار به عادت و جمع آوري كلكسيوني از اين اشيائ خوداري كنيد.

* كمتر از خشكشويي استفاده كنيد.

* از خريد لباس هاي مارك­دار خوداري كنيد.

* در انتخاب زمان خريد، باهوش باشيد: بهترين زمان براي خريد لباس جديد در فصل حراج است.

* لباس هايتان را بفروشيد: اگر در كمد لباس هاي زيادي داريد كه نو هستند اما به دليل تعدد، از آنها استفاده نمي­كنيد به جاي نگهداري بي­جهت مي­توانيد آنها را در بين دوستان و آشنايان به فروش بگذاريد.

* سعي كنيد به تنهايي خريد نرويد، همراه بودن يك دوست باعث مي­شود مشورت بيشتر و بهتري رابا رفيق خود صورت دهيد و به تبع آن خريدهاي مناسب تري داشته باشيد.

* حساب پولي را كه از فروشنده پس مي­گيريد، به دقت داشته باشيد.

*فقط به خاطر ارزان بودن يك جنس اقدام به خريد آن نكنيد.

ساير مواردي كه مي­توان به آن اشاره كرد شامل:

-        استفاده از وسايل نقليه عمومي

-        افتتاح حساب در بانكي كه سود بيشتري را به پس انداز شما مي­دهد.

-        ورزش و استفاده از تغذيه مناسب جهت حفظ سلامتي

-        صرفه جويي در مصرف انرژي مثل استفاده از لامپ كم مصرف و استفاده از لوازم برقي در ساعات غير از ساعات اوج مصرف

نمونه هايي كه دربالا ذكر شد مي­تواند در صرفه جويي بسيار مفيد باشد. در ساير بخشها نيز مثل موارد فوق الذكر مي­توانيد قوانين و محدوديتهايي را براي خود مشخص نماييد. به اميد آنكه اين رهنمودها بتواند به پس انداز بيشتر و تبديل آن به يك عادت رفتاري خوب كمك نمايد.

و در پايان اين جمله را هميشه بياد داشته باشيد كه: ((چيزي را كه لازم داريد به هر قيمتي بخريد اما چيزي را كه لازم نداريد حتي اگر مفت هم بود نخريد.))

 

تاریخ به روز رسانی:
1396/07/30
تعداد بازدید:
4197